Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/activitat.php on line 9 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/funciones_graficas.inc.php on line 7 Musée Ouvert Méditerranéen
II Seminari: Noves tecnologies i patrimoni cultural
Celebrada el dia: 2007-03-20.
Informació: Pisa, Itàlia.
Assistents:

 El Seminari Tecnologies de la informació i de la comunicació i patrimoni cultural: novetats i potencialitat va tenir lloc a la ciutat de Pisa el 20 de març del 2007. El partner italià del Consorzio Pisa Ricerche (CPR) és, dins el marc general del projecte del Museu Obert, el pioner en l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de la revalorització i interpretació patrimonial.


El CPR ha elaborat un servei d'informació de guies àudio molt innovador, adaptat a les tecnologies actuals i als costums dels usuaris.


Una de les eines que el projecte Museu Obert proposa com a fonamental en la tasca de difusió és justament la guia àudio virtual enteses com a terminals electrònics portàtils anomenats "Ulisses".


Els avantatges d'aquesta eina són evidents; no té límits d'informació i a més permet al visitant interaccionar-hi segons els seus interessos i necessitats.


 La tecnologia proposada per el CPR consisteix en poder convertir el nostre propi telèfon mòbil dotat de tecnologia GSM en una guia àudio: en qualsevol lloc on ens trobem del Museu Obert i marcant un simple numero telefònic rebrem les informacions desitjades sobre monuments visitables i itineraris, com també informacions pràctiques o relacionades amb l'oci, com espectacles, restaurants, hotels i fins hi tot meteorologia.


  La plataforma informàtica que s'utilitzarà esta basada en eines web de nova generació, les quals permeten la interacció de diferents sistemes de comunicació avançada, l'anomenada aplicació Bricks.


Les informacions s’actualitzaran diàriament a través d'una pàgina web. El servei vocal, creat a partir d'un sistema "text-to-speech", disposarà d'aproximadament 40 llengües i permetrà l'adaptació a diferents contexts culturals i nacionals.