Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/noticia.php on line 9 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/funciones_graficas.inc.php on line 7 Musée Ouvert Méditerranéen
El món iber a Lloret de Mar
Puig de Castellet s’incorpora a la Ruta del Ibers, itinerari creat per el Museu Arqueològic de Catalunya.

Els poblats ibers de Lloret són tres Montbarbat, Puig de Castellet i Turó Rodó i la seva cronologia és d’entre el segle VI ac fins al més tardà Turó Rodó que data del segle II a.c. A partir d’aquest moment ja ben entrat el segle I a.c el món iber desapereixerá degut al procés d’aculturació sota el domini imperial de Roma. El jaciment de Puig de Castellet que data del segle III a.c, està situat a 2 km de Lloret de Mar en una situació estatègia de domini visual des de la desembocadura del Tordera fins a la costa de Lloret. És un petit recinte de 650 m2 composat per unes 6 vivivendes. L’assentament està fortificat amb una amplia muralla i torres defensives, degut al les dificultats béliques que des de el 264 a.C fins el 146 a.C varen sacsejar tot el Mediterràni: les Guerres Púniques. Del segle III a.C en el moment del domini cartaginés coincideix la construcció de reforç de la muralla del recinte.


        


Les exavacions s’han realitzat en la seva totalitat durant diverses fases, la primera del 1968 al 1969, la segona del 1970 al 1972 i la tercera i darrera fase del 1975 al 1986. Durant les quals ha sortit a la llum gran quantitat de material arquológic sobretot ceràmica de producció local , com també ceràmica d’importació d’estil àtic de diferents procedències itàlica, grega i occidental (taller de Roses). Degut als esforços portats a terme per l’Ajuntament de Lloret de Mar de adequació i accessiblitat del jaciment de Puig de Castellet ha estat incorporat a la Ruta dels Ibers, un itinerari creat per el Museu Arqueològic de Catalunya. El recinte de Puig de Castellet es troba actualment completament musealitzat i se’n ha facilitat l’accés a través del tren carrilet que es pot pendre directament al centre de la vil-la. És possible també gaudir de les explicacions d’un técnic especialista en una visita guiada al jaciment que es pot contractar a les Oficines de Turisme de Lloret de Mar.


       Més informació sobre la Ruta dels Ibers: http://www.mac.es/ruta_dels_ibers/   


  


   

Per el 2007-07-09