Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/noticia.php on line 9 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/funciones_graficas.inc.php on line 7 Musée Ouvert Méditerranéen
Els jardins de Santa Clotilde: un indret únic.
Després d'un llarg procés de rehabilitació els Jardins de Santa Clotilde s'obren al públic.

L’any 1919 el Marquès de Roviralta va contractar un jove arquitecte deixeble del gran paisatgista Forestier ; Nicolau Maria Rubió i Tudurí.


La totalitat de l’espai ocupat pels jardins és de 27.000 metres quadrats. En una ubicació única de la Costa Brava, on la vegetació pròpia del clima mediterrani crea formes espacials capritxoses, embolcallant escultures d’estil neoclàssic d’inspiració renaixentista fetes per Maria Llimona, filla del cèlebre Josep Llimona.


La tradició clàssica encarnada en figures mitològiques de sirenes, herois i déus donen un caire idíl·lic als Jardins de Santa Clotilde, anomenats així en honor a l’esposa del Marqués.


L’any 1995 la Generalitat de Catalunya va catalogar els Jardins com a Bé Cultural d’Interès Nacional dins la categoria de jardins històrics.


Posteriorment, l’any 2003 l’alcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo va recollir de mans dels prínceps d’Astúries el premi Girona Convention Bureau, organitzat per la Cambra de Comerç de Girona.La revalorització i rehabilitació dels Jardins de Santa Clotilde s’emmarca dins el projecte del Museu Obert de Lloret permetent dotar de diversos usos sostenibles aquest espai privilegiat.


A inicis de l’any 2006 es va portar a terme la rehabilitació de l’espai natural històric, i en l’actualitat s’està procedint a la rehabilitació de les escalinates, del mobiliari i la restauració de les escultures.


L’obertura al públic del jardins de Santa Clotilde va tenir lloc el juny de l’any 2006 i durant el primer mes la visita va ser gratuïta per tota la població local, seguint la línia proposada pel Museu Obert del Mediterrani per a l’incentivació de la valoració patrimonial per part dels habitants del territori. També es varen efectuar visites guiades amb guies culturals especialitzats.


Durant l’any escolar 2006-2007 s’ha ofertat a escoles locals i també d’arreu de Catalunya visites didàctiques adaptades als diferents cicles i el resultat ha estat molt satisfactori de manera que l’experiència es repetirà per el proper curs acadèmic.Durant els mesos de primavera maig i juny es realitzen als Jardins de Santa Clotilde concerts de jazz i també de música clàssica amb la voluntat de consolidar aquestes activitats culturals atorgant a aquest espai nous usos socials.


 Programa d'activitats musicals hivern 2007


 


                                            


                                      Per el 2007-07-09