Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/noticia.php on line 9 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/funciones_graficas.inc.php on line 7 Musée Ouvert Méditerranéen
El Castell de Sant Joan de Lloret de Mar

                           


Lloret, com els pobles que han crescut de cara al mar, en certs moments històrics s’ha hagut de defensar dels perills que arribaven de la mar. És per aquest motiu que es construïen els castells de defensa a l’època medieval i el Castell de Sant Joan n’és un bon exemple.


En tota la costa es construïren aquestes petites fortificacions sobretot amb les funcions de talaia i defensa en ubicacions estratègiques, permetent controlar el territori i també els perills del mar.


Les diferents fases constructives del castell daten des de el segle XI fins al segle XVII.


Les primeres excavacions van tenir lloc l’any 1965. Tot i que van passar molts anys fins que s’aixequés de nou la torre d’homenatge l’any 1990 i es portessin a terme les obres d’excavació, restauració i consolidació.


L’any 2000-2001 amb l’aprovació del nou projecte d’excavació i museïtzació de manera que es facilités l’accés al públic i esdevingués visitable.


L’Ajuntament de Lloret de Mar en col·laboració amb els Departaments de Turisme i Cultura ofereix visites guiades al Castell de Sant Joan amb guies especialistes, com també l’accés a l’espai del Castell que ha estat adaptat i degudament musealitzat.


 


                                      


                                       Visita guiada (Schola.Didàctica Activa)


 Per el 2007-07-09