Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/noticia.php on line 9 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /usr/home/museudelmar.com/web/funciones_graficas.inc.php on line 7 Musée Ouvert Méditerranéen
Visites al centre històric de Lloret

Durant els mesos de primavera i estiu de l’any 2006 l’Ajuntament de Lloret de Mar va oferir als visitant i a la població local visites guiades al centre històric de la vila.


Seguint un itinerari a través del casc antic a partir del qual es podien reviure alguns dels moments més transcendents per a la història de la vila a partir dels monuments històrics que encara hi perviuen.


El centre històric de Lloret ha estat molt malmès degut a un creixement urbanístic desmesurat i sense criteris gens respectuosos amb el patrimoni històric i cultural, però tot i així el centre de la vila conserva llocs de caràcter emblemàtic i de gran bellesa.


El recorregut pel casc antic es centra en diversos monuments; s’inicia per l’Església parroquial de Sant Romà on podem observar elements del gòtic català i les ampliacions posteriors en estil modernista.


 Es continua l’itinerari per les Pabordies, l’antiga pabordia del segle XIV ubicada a l’actual Hotel Bella Dolores i la nova pabordia del segle XVII a la Casa Marlés.


Els dos elements que caracteritzen la platja de Lloret ; el Castell d’en Plaja d’estil neogòtic i l’escultura de la Dona Marinera, símbol de la tradició marinera de la vila.


Els edificis més simbòlics del Lloret modern del segle XIX són la casa de la vila, edifici neoclàssic tardà i les cases dels indianos emblemes d’una època llunyana de riquesa i fortuna com Can Garriga, actual Museu del Mar, i Can Font.


 Per el 2007-07-09